De Ronde van Zele: lopen voor het goede doel geeft een goed gevoel!

De Kloddelopers organiseren op 15 april terug hun 15de Bike & Run evenement in Roparunstad Zele: de “Ronde van Zele” langs de groene boorden van Zele. Het concept, intussen welbekend bij heel wat Zelenaars, is eenvoudig: met een team van vier sportievelingen loop je om beurt een stuk van een route van 35 kilometer. Afwisselend fiets je een deel van de route, waarbij een andere loper het overneemt. Enige voorwaarde: er is voortdurend één persoon aan het lopen, wat ook helemaal past in het concept van Roparun. Ook dit jaar werd de route nog wat bijgeschaafd en werden er een aantal groene trekpleisters aan toegevoegd.

Net zoals de vorige jaren kijken de Kloddelopers ernaar uit om een honderdtal teams van vier lopers te verwelkomen. Elk deelnemend team loopt voor het goede doel. “De bedoeling van de Kloddelopers is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren”. 

De Kloddelopers doen dit jaar terug mee aan Roparun in Nederland, helaas voor de Zelenaars is het terug een rondje Nederland en passeren we niet door Zele. Wij willen als Kloddelopers de Roparun-gedachte hoog houden en blijven wij lokale doelen steunen die gelinkt zijn aan kanker.” 

Praktisch verloop

Het vertrek en de aankomst van de Ronde van Zele vindt plaats op de Gemeenteschool in Zele (Bookmolenstraat 2) op 15 april. De fietsers starten om 11u en de lopers starten om 11u15.  

Zodra je als team weer aankomt op de Gemeenteschool, kan je op krachten komen met een heerlijke spaghetti.

Editie 2022

Inschrijven kan via deze link.  

Voorinschrijven kan voor €50 per team en is mogelijk t.e.m. 12 april. Inschrijven op de dag zelf kan voor €60 per team of €30 voor individuele deelnemers.

De  inschrijving is pas definitief als het verschuldigde bedrag op de rekening van de kloddelopers staat: BE 21 7370 1672 8503 (gelieve eveneens de ploegnaam te vermelden in de mededeling). Je kunt jezelf sponsoren, maar veel leuker is het om je door vrienden, kennissen en collega’s te laten sponsoren en die vrienden, kennissen en collega’s dan ook nog mee te brengen.

Het startschot van de “Ronde van Zele” wordt gegeven op zaterdag 15 april 2023 om 11:15 uur (35km) in de Gemeenteschool, Bookmolenstraat te Zele.