Bedankt Zelenaars !!!!

Roparun 2019 – Draak

De doortocht was weer een succes! De Roparunners hebben vanaf het rond punt met de Keltenlaan, waar het dijkcomité de lopers opwacht, tot in Durmen van de Zeelse gastvrijheid kunnen genieten. Ontelbare versierde huizen, spontane feestjes in de tuinen, vele groepen die her en der voor animatie zorgden en niet te vergeten: de vuurpotten toverden Zele om tot een lange feestzone. 

Ook de vrienden van de brandweer hebben zichzelf weer overtroffen en hebben op het fonteinhof voor een grandioos feest gezorgd.

En uiteraard was jullie massale aanwezigheid en het enthousiasme waarmee de lopers ontvangen werden de belangrijkste troef om terug grote kans te maken op de Roparun Stad titel. Het zijn immers de lopers van de verschillende teams die punten geven aan de plaatsen waar er een doortocht voorzien werd. En het is het behalen van deze titel dat vele vrijwilligers beweegt om veel tijd en energie in de voorbereiding en uitvoering van de doortocht te stoppen. Bij deze titel hoort een budget dat door de stichting Roparun beschikbaar wordt gesteld dat voor lokale erkende doelen mag besteed worden. Deze erkende doelen moeten in lijn liggen met de doelstellingen van stichting Roparun. 

Vorig jaar was Zele RopaRun Stad 2018 en werd er een budget van €45000,- ter beschikking gesteld. Na voorlegging van de ingediende dossiers werd het budget als volgt verdeeld:

  • AZ Lokeren – €4453
  • CM Waas en Dender – €4620
  • De Meander – €4151
  • De Welle Dienstencentrum – €6800
  • Paliatief NW Waasland – €6283
  • Paliatieve Thuiszorg Dendermonde – €3995
  • WZC De Vliet – €3553
  • Wit Gele Kruis – €4440
  • Wens Ambulancezorg vzw – €2500
  • VAKLO – 4206
Uitreiking van de cheques

En dat deze organisaties de extra steun goed kunnen gebruiken blijkt uit een van de vele bedankingen die we hebben ontvangen:

Graag willen we jullie van harte bedanken voor de ontvangen gift!
Het was fijn vertoeven in Zele.
Met deze gift kunnen we een aspiratietoestel aankopen.
We hopen in de toekomst nog veel wensen voor palliatieve mensen te 
kunnen uitvoeren. Daarom is het noodzakelijk dat we ons constant blijven bijscholen en de nodige materialen aanschaffen.
Het zou dan fijn zijn moesten we volgend jaar terug tot jullie goede  doelen behoren.
(Wens Ambulancezorg vzw)

Ook de drie Zeelse Roparunteams hebben het schitterend gedaan. Team M, De Moerenlopers en de Kloddelopers hebben de run zonder noemenswaardige problemen afgewerkt.
PROFICIAT!

Foto’s van de doortocht kunnen gevonden worden op de facebook pagina van de Kloddelopers en De Gemeente Zele (en nog vele vele andere sites):
https://www.facebook.com/Kloddelopers/
https://www.facebook.com/gemeentezele/