Klaar voor een heus “Fiesta Mexicana”?

Na een afwezigheid van 4 jaar komt de Roparun terug naar Zele. Op Pinksteren (19 mei) – tussen 9u en 12u – lopen meer dan 100 teams door Zele. Het vroegere uur heeft alles te maken met de olympische spelen die deze zomer in en rond Parijs plaatsvinden waardoor de startplaats niet in Parijs maar in Clastres ligt. Dit houdt ons echter niet tegen om weer de ambitie te hebben Roparunstad 2024 te worden.

Herinnering, want het is al een tijdje geleden: Na de run mogen alle teams een score geven aan de plaatsen waar de ‘doortocht’ door de inwoners welkom onthaald werd. De winnende gemeente/stad krijgt dan een budget om lokale goede doelen te steunen. Voor ons is dit voornamelijk Vaklo waar we samen met de palliatieve diensten uit het Waasland, bepaalde patiënten en hun familie de mogelijkheid geven om van een kort verblijf in Centerparks te genieten.

Samen met de activiteiten die door de gemeente georganiseerd worden hebben de Kloddelopers en de vriendenkring  brandweer Zele een programma voor een heus “FIESTA MEXICANA” uitgewerkt.

Programma 2024

We hopen jullie op Pinksterzondag massaal te mogen verwelkomen op het Fonteinhof of op de Zandberg. Belangrijk: Om kans te maken op de benoeming tot ROPARUNSTAD zijn het de evenementen in de ochtend die tellen! Dus – reserveer de volledige dag!

En nog een warme oproep om de huizen op het parcours (zie website gemeente Zele) mooi te versieren in het thema “MEXICO”. En zoals gewoonlijk zijn er vanaf nu T-shirts en andere hebbedingen in het thema te koop op de wekelijkse markt (en bij de leden van de Kloddelopers).