In memoriam – Juliette Van De Voorde

Met pijn in het hart
nemen wij afscheid van
een trouw lid van de Kloddelopers

Juliette VAN DE VOORDE

 

 

 

Wij wisten natuurlijk allemaal dat Juliette ziek was, ernstig ziek. Maar haar wens om er bij de volgende Roparun-doortocht terug bij te willen zijn liet ons, aanvankelijk, het beste verhopen. Die hoopgevende berichten werden, tot onze grote spijt, weer snel  de kop ingedrukt.

We moesten haar missen op de openingsvergadering van het nieuwe Roparunjaar.

Dat betekende dat het echt niet goed ging met haar.  Want een vergadering missen van de Kloddelopers was bijna ondenkbaar voor haar,  één van onze trouwste leden van de voorbije twaalf jaar.

En toen kwam het bericht: ons Jullietje is overleden.   En dan stilte, een pijnscheut rond ons hart en tranen  verbijten. Nu al ?

En we beseffen:  het zal niet meer hetzelfde zijn bij de Kloddelopers. We gaan het niet meer horen van “maatje” hier en “maatje” ginder bij onze activiteiten en vergaderingen. We gaan haar weldoordachte, positieve tussenkomsten en goede ideeën moeten missen.

We zullen haar missen bij het klaarmaken van het parcours op de markt bij de Roparun doortocht.

We gaan haar missen aan de bakplaat in de tent,  op zondagnamiddag van Pinksteren, uren lang pannenkoeken bakken,  met de glimlach, tot de emmers deeg leeg waren.

Wij,  en vooral Mia zal haar maatje missen aan de brug bij de doortocht om de lopers en de fietsers te verwelkomen met een geschenkje . Zo zie je hen nog, in volle glorie en  enthousiasme op de foto van de maand november in onze kloddeloperskalender. Prachtig. Juliette ten voete uit, guitig, met hoed en strik en brede glimlach. Een foto om te koesteren.

Wat Juliette ook typeerde was: bedanken en zelf complimentjes uitdelen.

Ik zal haar missen de maandagmorgen vroeg van Roparun . Ze kwam me elk jaar,  om 6, 7 uur ’s morgens, na enkele uurtjes slaap, goede moed  wensen bij de opbraak.

Als het om Roparun  en de Kloddelopers ging, was geen inspanning haar te veel. Want ook voor haar gold onze leuze: “ werken voor het goede doel geeft een goed gevoel.”

Het goede doel: bestrijding van kanker.

Dat zij dan zelf de strijd moet verliezen tegen die vreselijke ziekte, hoe hard kan het lot iemand treffen. Hoe onrechtvaardig kan het leven zijn, denk je dan.

De burgerlijke plechtigheid, aan de asurne, zal plaatsvinden in
het crematorium Heimolen, Waasmunsterse Steenweg 13 in Sint-Niklaas
op donderdag 26 januari 2017 om 11u00.

Kloddekwis

Team 182 (de Kloddelopers) organiseert voor de eerste maal de “Kloddekwis”. Een quiz voor jong en oud bestaande uit 8 vragenronden met elk 10 vragen over allerlei onderwerpen. Uiteraard zijn er prachtige prijzen voor de eerste drie ploegen (mooie waardebonnen en een zuipprijs).  Deelname is per ploeg en een ploeg bestaat uit max 6 personen. We beperken het aantal ploegen tot 20 dus snel inschrijven is de boodschap. Dit evenement gaat door op 11 februari 2017 in de gemeentelijke school van Zele.

Aanvang: 20u (de deuren worden om 19u30 geopend)

Locatie: Gemeentelijke School, Bookmolenstraat 2 – Zele

Prijs per ploeg: €20 (max 6 personen per ploeg)

Inschrijven kan door een mail te sturen naar kloddekwis@gmail.com met de vermelding van een ploegnaam en het aantal deelnemers. Betalen kan ter plaatse of via het rekeningnummer van de kloddelopers: BE 21 7370 1672 8503 (gelieve eveneens de ploegnaam te vermelden in de mededeling).